Het project 'Gezin in scheiding' 

Vier publicaties voor ouders én hulpverleners 

 

De publicatie die je nu voor je hebt is een van de vier uitgaven die De Family Factory maakte voor het Programma 'Scheiden zonder schade'. Naast deze publicatie voor professionals is er een inspiratieboekje voor ouders in scheiding, een website met ervaringsverhalen van ouders en een vierdelige podcastreeks.
 Boekje voor ouders 'Gezin in scheiding'


Als je relatie eindigt, staat je leven op z’n kop. Ook het leven van je kinderen verandert voor altijd. Het inspiratieboekje 'Gezin in scheiding' is gemaakt voor ouders zodat zij kunnen lezen hoe andere vaders en moeders hun kinderen steunden. Vanaf het moment dat ze het nieuws vertelden, tot aan de eerste tijd in twee huizen. Bij wie vonden deze ouders hulp, wat ging er goed, en wat zouden ze nu anders doen?

 

Een boekje met inspirerende, eerlijke ervaringsverhalen van en voor ouders in scheiding. Het is in het kader van 'Scheiden zonder schade' verstrekt aan alle gemeenten in Nederland. Neem contact op met de afdeling Jeugd of het scheidingsloket van uw gemeente voor meer informatie, of bestel de boekjes via de webshop van De Family Factory. Klik op de link om het inkijkexemplaar te bekijken. 

Ervaringskennis om uit te delen: het boekje 'Gezin in scheiding' .


 Vier podcasts


De vierdelige podcastserie 'Gezin in scheiding', is een samenwerking tussen het team van de populaire podcastserie 'Ik ken iemand die...' en De Family Factory. In elke aflevering gaan Nynke, Hanneke en Alex in gesprek met een ouder.

De opvoeding en zorg voor de kinderen in de roerige tijd van uit elkaar gaan staat in elke aflevering centraal. De afleveringen zijn te beluisteren via de website van Family Factory en te vinden in het kanaal van 'Ik ken iemand die'.

Luister de Podcasts met ouders!


 50 Ervaringsverhalen van gescheiden ouders


Ervaringsverhalen zijn een belangrijke bron van herkenning, erkenning en informatie. Voor 'Gezin in scheiding' spraken we meer dan 250 gescheiden ouders. Drie portretten werden gebruikt in het inspiratieboekje. Van 50 ouders mochten we een uitgebreider portret op onze website opnemen. Stuk voor stuk persoonlijke voorbeelden van de complexe realiteit van ouders die uit elkaar gaan.

 

50 verhalen uit de praktijk


 Publicatie voor professionals 


De publicatie die nu voor je ligt is bedoeld voor professionals, beroepskrachten zoals huisartsen, maatschappelijk werkers, intern begeleiders en leerkrachten op school,  sportcoaches, wijkteam-medewerkers, (gemeente-)ambtenaren en alle anderen die die in de uitoefening van hun beroep te maken hebben met (kinderen uit) gezinnen in scheiding. Het geeft naast de bovengenoemde publicaties context aan je eigen rol die je kunt spelen in het leven van ouders in scheiding. 

 

Een belangrijke ontwikkeling voor professionals om te volgen is de oprichting van regiolabs in onder andere Den Haag. Professionals uit zorg en sociaal domein en professionals uit de juridische wereld en de rechtbank  ontwikkelen en testen verschillende vormen van een scheidingsloket, een gezinsvertegenwoordiger en een steunfiguur kind.

 

Meer informatie over de regiolabs va arrondissementen Den Haag en Oost-Brabant en de andere projecten is te lezen in het uitvoeringsprogramma (pdf).

Uitvoeringsprogramma Scheiden zonder Schade  (PDF)Vier hulpbronnen voor professionals

Klik op het menu voor inhoud en andere functies.

Gebruik de pijlen aan de zijkant om door het magazine te bladeren.
Loading ...